Genel Kültür Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler Genel kültür soruları bilgiden çok dikkat düzeyimizi ölçen sorulardır. Sınav sonuçlarımızı baktığımızda aslında ne kadar basit hatalar yaptığımızı hepimiz görmüşüzdür. Genel kültür sınavlarında en çok yapılan hatalar ve dikkat etmeniz gerekenleri 14 maddede açıkladık.
Genel Kültür Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Genel Kültür Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler
1- Genel Kültür sorularını çözerken kendi düşüncelerinize göre çözmeyin. İdeolojinize göre yorum yapmayın. Genel Kültür soruları bilgi esaslıdır.
2- Her soru aslında kendi cevabını içerisinde barındırır. Soruları çözerken kilit kelime bulmaya çalışın.
3- Matematik, geometri gibi işlem gerektiren sorularda kitapçık üzerine işlem yaparak çözün. Sınav sonunda süre kaldığı takdirde çözümde hata olup olmadığını kontrol edin. Cevabını değiştirdiğiniz soruları mutlaka cevap anahtarında da değiştirin.
4- Şık eleyerek soruları cevaplamak çok daha kolaydır.
5- Adaylarda genellikle zaman yetmeyecek hissi oluşur telaşlanmayın. Süreyle uğraşmayın.
6- KPSS sınavında genellikle vatandaşlık soruları öğrencilerin kaderini belirler. Sorunun cevabını bilmiyorsanız bile eleyerek en mantıklı cevabı bulmaya çalışın. En son vatandaşlık sorularını çözün zamanız kalırsa üzerinde bol bol düşünme şansınız olur.
7- İki şık arasında kaldığınız soruları mutlaka cevaplamaya çalışın.
8- Sınavdan önce kendinize mutlaka bir strateji belirleyin. Soruları hangi sırayla çözeceğinize karar verin ve o sıra dışına çıkmayın. İlk Genel Kültür mü? Matematik mi? Türkçe mi? bu kişiden kişiye değişir. En doğru strateji en iyi olduğunuz dersten başlamak bu hem moralinizi arttırır hem de süre yetmemesi gibi durumlarda en çok netiniz olacak soruları çözmüş olacaksınız buda sınav notunuza büyük oranda etki eder.
9- Sorulara uzun süre takılmayın her soruyu bilemeyebilirsiniz. İnat etmeyin soruya tekrar dönünce ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz.
10- Sınav esnasında çevrenize bakmayın, konuşmayın, kopya çekmeye çalışmayın. Gözetmen sizin haberiniz olmadan sınavınızı iptal edebilir.
11- Sınava aç karnına girmeyin. Sınav öncesi kan şekerinizi yükseltmeyecek uzun süre tok tutacak besinler tüketin.
12- Sınav esnasında sorular zor gelirse derin nefesler alın. Türkçe soruları çözüyorsanız matematik ya da tarih sorularına geçin.
13- Özellikle paragraf sorularında heyecan nedeniyle sorunun sonuna geldiğinizde başını unutmaktan yakınanlardansanız önemli bilgilerin altını çizin.
14- Soru kalıbına dikkat edin. Soruda en önemli ifade en sonda ki ifadedir. Olumsuzlama sorularında yanlış yapmanızı engeller.